آشنایی با گاز آرگون
آرگون یک گاز نجیب بی رنگ و بو می باشد. این گاز از نظر شیمیایی در دسته گاز های بی اثر قرار می گیرد.آرگون نیز قابلیت حلالیت در آب را دارد، همان گونه که شاید شنیده باشید، اکسیژن نیز در آب حل می شود آرگون نیز از این خاصیت مستثنی نمی باشد. در توضیحات بیشتر برای اینکه بخواهیم به این عنوان بپردازیم باید بگوییم منظور ما این است که تا حالا گزارشی مبنی بر آسیب رساندن به طبیعت، از این نوع گاز گزارش نشده است. ما قصد داریم در این مقاله به بررسی آسیب های جوش آرگون بر سلامت انسان و چگونگی پیشگیری از آن بپردازیم.
جوشیار، قصد دارد با بهترین کیفیت و بهترین اطلاعات در زمینه ی تخصصی خود بهترین مواد مورد نیاز را ارائه دهد. که ما می توانیم از مواردی همچون جوش و برشکاری هوا گاز که سر شاخه ی اصلی می باشند و به سرپیک جوشکاری ، ست جوش و برش ، نازل برش ، نازل جوش و … تقسیم بندی می شوند ، یاد آور شویم که شما میتوانید در محصولات با توجه به نیاز خود آن ها را تهیه نمایید .
.
گاز آرگون
برای بیشتر آشنا شدن با گاز آرگون، به توضیحاتی در این مورد می پردازیم که عبارت اند از؛ وظیفه گاز آرگون در جوشکاری تیگ یا جوش آرگون که عایق کردن ناحیه جوش می باشد تا فلزی را که می خواهیم جوش بدهیم عاری از اکسیژن و سایر مواد باشد، تا جوش تمیز و بدون اکسید شدن را برای ما به ارمغان بیاورد. قرار گرفتن طولانی مدت در معرض دود جوشکاری و گاز آرگون در طولانی مدت باعث انواع آسیب می شوند مانند :
- مشکلات ریه
- انواع سرطان
- آسیب به حنجره
- آسیب به مجاری ادرار
جوش آرگون می تواند برای اتصال فلزات، که در آن ها فرایند گرم کردن و مایع سازی کاربرد دارد مورد استفاده قرار بگیرد . برخی معتقدند که جوشکاری آرگون بر سلامت کارگران و جوشکاران تاثیری ندارد ولی همانطور که قبل تر گفتیم با اینکه این گاز برای طبیعت بی ضرر است اما به بدن انسان ضرر می رساند ، و خطرات متعددی به دلیل قرار گرفتن در معرض گاز ، دود ، مواد فرار ، اشعه ماورای بنفش ، نور و دمای بسیار بالا را در پی دارد که می توانیم به آنها اشاره کنیم و باید بگوییم از اندام هایی که به سرعت مورد آسیب جوش آرگون قرار میگیرند چشم است که ارتباط مستقیم با این فعالیت دارد، که نور جوش آن باعث نابینایی افراد می شود.
آسیب های جوشکاری آرگون
آسیب ها و خطرات جوشکاری آرگون که ممکن است حین عملیات رخ دهد :
- سطوح یا قطعات داغ
- پرتو های نور ماورای بنفش
- گاز های سمی (دود جوش)
- شوک الکتریکی
- میدان مغناطیسی
- صدا
- آتش سوزی و انفجار
- تجمع گاز ها
که در توضیحات این عناوین میتوانیم به موارد زیر اشاره کنیم ؛
آسیب های نور ماورای بنفش
سوختگی پوست و چشم در اثر قرار گرفتن در معرض تابش اشعه ماورای بنفش، اثرات این جوشکاری و قوس که ممکن است تا مدتی پس از پایان جوشکاری آشکار نشود. تشعشعات تنها زمانی ایجاد می شوند که جریان جوش رفته رفته افزایش پیدا کند، پس می توان نتیجه گرفت که نرخ تشعشع با افزایش جریان رابطه مستقیم دارد.
آسیب های سطوح و یا قطعات داغ
یک محیط گرم می تواند باعث گرم شدن بیش از حد بدن شود و در نتیجه باعث اختلال در حال عمومی جوشکاران می شود. منابع گرما شامل اجزای جوش داده شده، الکترود های در حال مصرف اگر دقت نکنیم و با آن ها تماسی داشته باشیم منجر به سوختگی دست ها یا اعضای بدن می شود. به همین علت بایستی فضا یا محل جوشکاری را با استفاده از هواکش و کولر به دمای استاندارد و قابل تحمل برسانیم و از تماس با آن ها دقت کنیم.
آسیب های صوتی
صدا علاوه بر كاهش شنوایی باعث ايجاد استرس و فشار عصبي در حین جوشکاری نیز می شود. كار كردن در محيط هاي پر سرو صدا باعث خستگي و افزایش تحريك پذيري مي شود. توجه داشته باشید که در صداي بالاي ۸۵ دسي بل حتما بايد از گوشي محافظ گوش استفاده كنید .
آسیب های شامل تجمع گازها
گازهایی مانند آرگون و دی اکسید کربن، اکسیژن موجود در محیط را منتقل می کنند و بالا تر از آن قرار می گیرند این امر سبب تجمع این گازهای سبک در بالاتر از اکسیژن شده و فضا را خالی می کنند همین امر سبب خفگی و یا بیهوشی می شود.
محصولات مرتبط : مجموعه ست جوشکاری هواگاز گلور .
آسیب های شوک الکتریکی
در حین جوشکاری، به ویژه در شرایط مرطوب، با این وجود این امر معمولاً قابل پیوستگی است که باعث آسیب دیدگی و برق گرفتگی می شوند. یک دستگاه جوشکاری در مقایسه با یک پریز برق ثابت کمتر احتمال دارد سبب برق گرفتگی شود. به همین دلیل باید با استفاده از عایق و چک کردن پاره نبودن کابل های برق را حتما چک کنید تا باعث مشکلات جبران نشدنی نشود.
آسیب گاز های سمی
در زمان جوشکاری، شما معرض دود و گازهای سمی زیادی قرار می گیرید. اگر از سیلندر گاز برای جوشکاری استفاده کنید و به طور تصادفی آن گاز را استنشاق می کنید، که این امر می تواند برای سلامتی شما مضر باشد. گاهی اوقات جوشکاری در حین انجام کار خود گازهای مضر ایجاد می کند .
به عنوان مثال ؛ اگر فولاد را جوش می دهید ، بخارهای کروم شش ظرفیتی ایجاد می کند. که به منظور کاهش شدت اثرات مضر، می توانید سیستم تهویه را در هر کجا که کار می کنید افزایش دهید. هرگز نباید در فضای کاملا بسته کار کنید و گرنه احتمال خفگی شما افزایش می یابد.
جوشکاری تیگ یا آرگون شامل خطرات و آسیب های برای اندام های بدن دارد، که در عنوان های زیر به آنها اشاره خواهیم کرد:
- لرزش مکرر در پلک ها
- تورم غیر معمولی در چشم ها
- ریزش اشک ناشی از تشعشعات زیاد گاز های حاصل از جوشکاری
- ملتحب شدن قرنیه چشم که باعث از دست دادن دائمی بینایی میشود
- اختلالات تنفسی ناشی از دود و گاز های حاصل از جوشکاری
- سوختگی های پوستی دردناک به علت قرار گرفتن در معرض نور
- تومور های پوستی و بدنی که در نتیجه می تواند به تومورهای بدخیم تبدیل شوند
- احتمال اسیب ظاهری ،که به صورت فرد آسیب میرسد و علت آن نزدیک شدن به جوش و عدم استفاده از ماسک ایمنی می باشد
- سردرد و خستگی مداوم
چگونه از آسیب های جوشکاری آرگون جلوگیری کنیم؟
- باتوجه به اینکه جوشکاری ارگون شغل اصل برخی از افراد است و نمی توانند آن را ترک کنند برای جلوگیری از آسیب های آن، راه های زیادی می باشد که هنگام جوشکاری باید به آن ها دقت شوند، که در ادامه به آنها اشاره میکنیم :
- استفاده از ماسک های محافظ فلزی یا شفاف برای دیدن فرایند جوشکاری و تسلط بر آن ( حتما باید از صورت و چشم ها در برابر گرما و جرقه های جوش و اشعه ماورای بنفش محافظت نمود. )
- برای جلوگیری از سوختگی دست ها و بدن از دستکش و لباس های محافظ مقاوم در برابر حرارت استفاده کنید ، که سایت جوشیار یکی از اصلی ترین تامین کنندگان تجهیزات جوش این محصولات را با بالاترین کیفیت در خدمت شما عزیزان قرار داده است.
برای دریافت اطلاعات و مشاوره و خرید محصولات با سایت جوشیار در تماس باشید.
- برای به حداقل رساندن سوختن اعضای بدن یا دست ها هنگام انجام این عملیات ، فاصله مناسب را رعایت کنید .
- برای ایمنی و حفاظت بیشتر خود و همکارانتان مواد قابل اشتعال را در فاصله حداقل 11 متری از خود قرار دهید .
- در مواردی که چشمتان آسیب دید برای درمان عفونت از قطره های مسکن و ضد عفونی کننده و آنتی بیوتیک ها استفاده کنید که در نتیجه باید به پزشک مراجعه نمایید !
محصولات مرتبط : ست جوشکاری قابل حمل گلور .
در نتیجه باید گفت
که هر فرایندی در جوشکاری دارای مزایا و معایبی است . جوشکاری با آرگون عوارضی دارد که نباید از آنها غافل بود. در این مطلب ، این عوارض را مرور کردیم و راهکارهای مقابله با آنها را بررسی کردیم . جوشکاری جزو مشاغلی است که خطرات زیادی را به همراه دارد . اگر از تجهیزات مناسب استفاده کنید و دستورالعملهای اساسی ایمنی را رعایت کنید ، می تواند با کمترین خطر انجام شود . در محل کار ، اقدامات اصولی را فراموش نکنید .
میشه عوارض جوشکاری آرگون رو بصورت خلاصه بگید؟
سلام
از عوارض جوشکاری آرگون میشه به التهاب و کاهش حجم ریهها، کاهش شنوایی و مشکلات گوارشی مثل التهاب مزمن معده و رودهها رسوب غبار یا سیلیس یا اکسید آهن در ریهها، مشکلات قلبی و پوستی، و زخم معده و اثنی عشر و صدمات کلیوی اشاره کرد.