جوشکاری زیر پودری

انواع مختلف جوشکاری زیرپودری

انواع مختلف جوشکاری زیرپودری
انواع مختلف جوشکاری زیرپودری از حیث تنوع شامل نوع های مختلفی است که با تغییرات جزیی در تجهیزات و پودر جوشکاری ایجاد می شود . برخی از متداول ترین انواع آن عبارتند از :

  • سیستم دو سیم با یک منبع تغذیه
  • سیستم دو سیم با دو منبع تغذیه
  • سیستم سه سیم با منابع تغذیه مستقل
  • سیم جوش نواری برای روکش سطحی
  • افزایش پودر آهن به پودر جوشکاری
  • جوشکاری با چسبندگی بلند
  • سیم جوش سرد

کلیپی از کارکرد و چگونگی جوشکاری زیرپودری arc welding submerged کانال آپارات جوشیار

 

 

سیستم های چند سیم

انواع مختلف جوشکاری زیرپودری(Submerged arc welding) چند سیم باعث افزایش سرعت رسوب و و در نتیجه سرعت جوشکاری می گردد. به طور مثال هنگامی که از یک منبع و برای جوشکاری دو سیم همزمان استفاده می شود وایر فیدر سیم ها از یک منبع تغذیه برای حرکت به سمت حوضچه استفاده می کنند .
حال اگر دو سیم با دو منبع تغذیه مختلف به کار گرفته شود می توانید دو سیم را توسط یک عایق از یکدیگر جدا نمایید و حتی از دو قطبیت و نوع جریان متفاوت برای هرکدام از سیمها استفاده نمایید.نحوه قرار گرفتن دو سیم می تواند بصورت جفتی یا یکی مقابل دیگری باشد.

دو سیم جوش پشت سرهم

از روش دو سیم پشت سرهم با منابع تغذیه متفاوت در زمانهایی که نفوذ زیاد مورد نیاز است استفاده می شود.سیم جوشی که جلوتر قراردارد قطبیت مثبت و سیم جوش پشت سر قطبیت منفی دارد .
بنابراین سیم جوش اول عمل باز کردن مسیر و سیم دوم عمل پر کردن درز جوش را انجام می دهد.زمانی که دو قوس با جریان مستقیم DC  در مجاورت هم قرار دارند ، تمایل به تداخل قوس بین آنها وجود دارد.در برخی موارد الکترود دوم به جریان متناوب متصل می شود تا از برهمکنش قوس جلوگیری شود.

انواع مختلف جوشکاری زیرپودری

سه سیم جوش پشت سر هم

سیستم سه سیم پشت سرهم در جوشکاری زیرپودری معمولا از جریان الکتریکی متناوب در هر سه سیم استفاده می کند و به برق سه فاز متصل می شود . از این نوع سیستم برای درزهای طولانی برای لوله های قطور و سازه های فلزی استفاده می شود. با توجه به خصوصیات این سیستم می توان از جریان با آمپر بسیار بالا و سرعت بالا و در نتیجه سرعت رسوب بالا استفاده نمود.

سیستم جوش نواری

سیستم جوش نواری برای پوشاندن فولادهای نرم و آلیاژی یا فولاد زنگ نزن استفاده می شود ، حاصل کار یک سطح پهن جوشکاری و یکنواخت با حداقل نفوذ خواهد بود. از این روش برای پوشاندن سطح داخلی مخازن و کشتی ها برای جلوگیری از خوردگی و افزایش استحکام در فولادهای کم آلیاژ استفاده می شود.
نوع وایر فیدر برای الکترودهای نواری ، همچنین نوع پودر جوشکاری متفاوت است. هنگامی که عرض نوار بیش از 50 میلیمتر باشد از یک دستگاه مگنت برای نگهداشتن و کنترل تسمه و ایجاد نفوذ بهتر استفاده می شود.

سایر روشها

یکی دیگر از راههای افزایش نرخ رسوب در جوشکاری زیرپودری افزودن آهن به پودر جوشکاری است . آهن موجود در پودر جوش در حرارت قوس ذوب و بخشی از فلز رسوب شده می شود و این میزان رسوب بدون کاهش خواص فلز جوشکاری شده به سطح جوش افزوده می شود.از سایر آلیاژها نیز می توان در این روش استفاده نمود . همچنین در روشهای تک و چند سیم نیز می توان فلزات را به پودر افزود.

انواع مختلف جوشکاری زیرپودری

روش دیگر که به سیم جوش سرد نیز معروف است به این شکل است که یک سیم توپودری با آلیاژ مورد نیاز در محل جوش اضافه می شود و با رسوب جوش مخلوط می گردد . این روش نیز در همه روشهای دیگر جوش زیرپودری قابل استفاده است.

موارد استفاده از روش جوش زیرپودری

جوشکاری به روش زیرپودری از جمله محبوبترین روشهای جوشکاری است . خصوصا از این روش در صنایع سنگین فلزی همچون ساخت مخازن بزرگ ، دیگهای بخار ، راکتورهای هسته ای ، مخازن شیمیایی و در صنایع سازه سازی از جمله ساخت خرپا ، تیر و ستون استفاده می شود.
دستگاه در حال جوشکاری زیرپودری

دستگاه در حال جوشکاری زیرپودری

مواد مصرفی جوش زیرپودری

دو ماده مصرفی اصلی در جوشکاری زیرپودری عبارت از پودر جوشکاری و سیم جوشکاری است. فلوکس ، پودر یا شار جوشکاری اسامی مورد استفاده برای پودر جوش زیرپودری هستند که وظیفه آن جلوگیری از تاثیرات مخرب گازهای جوی همچون اکسیژن و نیتروژن بر روی سطح در حال جوشکاری بوسیله ایجاد لایه محافظ و پاک کردن ناخالصی از داخل مذاب جوش است.
علاوه بر این برای ورود آلیاژهای مورد نیاز به جوش می توان از اواع مختلف پودر از لحاظ آلیاژ استفاده نمود.پودر جوش که با حرارت حوضچه جوش تحت تاثیر قرار نگرفته به دلیل عدم تغییر در خواص آن، می تواند جمع آوری و دوباره مورد استفاده قرار گیرد. بخشی از پودر نیز که کار خود را در فرآیند جوشکاری پس از ذوب شدن انجام داده روی سطح جوش ، سرد می شود و با چکش قابل جداسازی است.
پودر های جوش زیرپودری از لحاظ مواد تشکیل دهنده و سایز ذرات ، متفاوت طراحی شده اند . هرچند به دلیل اینکه هر یک از انواع پودرها برای کار مشخصی طراحی شده است سایز عامل تاثیر گذار در انتخاب نیست و کاربرد مهم ترین مشخصات برای انتخاب آن است.
سیم جوش زیرپودری نیز با توجه به قطعه کار و مشخصات متالورژی حاصل جوشکاری طبق جدول استاندارد انجمن جوشکاران آمریکا مشخص می شود.

 

سایت منبع : ولد گرو weld guru

 

0/5 (0 نظر)