5 عامل موثر بر کیفیت برش پلاسما

عوامل موثر بر کیفیت برش پلاسما

عوامل موثر بر کیفیت برش پلاسما، دقت و کیفیت لبه های برشکاری در برش پلاسما نماد کیفیت دستگاه و تخصص اپراتور است . البته پیشرفت های اخیر در ساخت دستگاه های برشکاری پلاسما و آموزش های پیشرفته باعث بهبود کیفیت برشکاری شده که در لبه های تیز و براق و برنده که پس از برش پلاسما بوجود می آید قابل مشاهده است.

کیفیت برش پلاسما به عوامل متعددی وابسته است که هر کدام می‌توانند تأثیر مستقیمی بر کیفیت نهایی برش داشته باشند. در اینجا هفت عامل موثر بر کیفیت برش پلاسما آورده شده است:

  1. تنظیمات جریان گاز و فشار آن
  2. تنظیمات جریان برق (آمپر)
  3. انتخاب نازل برش پلاسمای مناسب
  4. موقعیت برشکاری پلاسما
  5. سرعت مناسب برش پلاسما
  6. مواد مصرفی مورد استفاده در روش پلاسما
  7. نوع و ضخامت ماده

البته نحوه و کیفیت و دقت مورد استفاده در هر یک از موارد فوق می تواند بر کیفیت ، سرعت برشکاری ، طول برشکاری و مصرف گاز تاثیر گذار باشد و نتیجه آن می تواند برای کاربر صرفه اقتصادی و کیفی داشته باشد. بطور مثال در برشکاری به روش مخروط یک زاویه 1 درجه مخروطی به دست می آید حال اینکه با تغییر تکنولوژی برش پلاسما می توانید لبه های بدون زاویه یا مربعی ایجاد نمایید.

عوامل موثر بر کیفیت برش پلاسما

تنظیمات جریان گاز و فشار آن

نوع و فشار گاز مورد استفاده برای برش پلاسما (مانند اکسیژن، نیتروژن یا هوا) بسیار مهم است. فشار مناسب گاز و جریان آن بر روی برش، بر کیفیت سطح و میزان نرمی لبه‌ها تأثیر می‌گذارد. اگر فشار گاز مناسب نباشد، برش ممکن است دارای لبه‌های ناهموار یا مشکلاتی مانند ایجاد ذوب‌های ناخواسته باشد.

تنظیمات جریان برق (آمپر)

تنظیم جریان برق یا آمپر دستگاه به شدت بر کیفیت برش تأثیر می‌گذارد. جریان خیلی کم می‌تواند منجر به برشی ناقص یا ناتمام شود، در حالی که جریان خیلی زیاد می‌تواند باعث ذوب شدن بیش از حد ماده و کاهش دقت برش شود.

انتخاب نازل برش پلاسمای مناسب

در هنگام انتخاب نازل برش پلاسما به جدول ضخامت بندی نازلها مراجعه نمایید و به تناسب ضخامت قطعه کار ،  نازل پلاسمایی را که قطر برشکاری آن برابر یا کمی بزرگتر از قطر قطعه کار باشد را انتخاب نمایید.

حال بطور مسلم مشخص می شود که اگر قرار است برشکاری تحت زاویه انجام شود قطر برشکاری دیگر قطر قطعه کار نخواهد بود و افزایش می یابد . بنابراین در هنگام برشکاری زاویه دار باید قطر بوجود آمده را محاسبه و نازل برش پلاسمایی که بصورت کامل به قطعه کار نفوذ می نماید را انتخاب نمایید.

موقعیت برشکاری پلاسما

فاصله مناسب بین نازل و قطعه کار (Standoff Distance) برای دستیابی به کیفیت بالای برش بسیار مهم است. اگر نازل بیش از حد نزدیک یا دور از سطح ماده باشد، می‌تواند به کاهش دقت برش یا ایجاد نقص‌های کیفی مانند ایجاد لبه‌های ناهموار یا سوختگی منجر شود.

سرعت مناسب برشکاری پلاسما

انتخاب سرعت در برشکاری پلاسما بر اساس آمپر مورد استفاده در تناسب با ضخامت قطعه کار انتخاب می شود. بنابراین این تناسب باید به درستی رعایت شود تا کیفیت و سرعت همزمان در بهترین حالت باشند.

مواد مصرفی مورد استفاده در روش پلاسما

قطعات مصرفی تورچ برش پلاسما از جمله نازل برش پلاسما ، الکترود پلاسما و سایر قطعاتی که طول عمر متفاوتی دارند باید بصورت دوره ای مورد بررسی قرار گیرند چرا که در اثر استفاده کیفیت اولیه خود را از دست می دهند و بر کیفیت برشکاری تاثیر می گذاردند .

نوع و ضخامت ماده

نوع ماده‌ای که برش داده می‌شود (مانند فولاد، آلومینیوم یا مس) و ضخامت آن به شدت بر کیفیت برش تأثیر می‌گذارد. هر نوع ماده دارای خصوصیات متفاوتی مانند هدایت حرارتی و مقاومت به حرارت است که نیاز به تنظیمات متفاوت جریان برق، گاز و سرعت برش دارد تا برش به بهترین شکل انجام شود.

هر یک از این عوامل باید به دقت تنظیم شوند تا بهترین نتیجه در برش پلاسما حاصل شود.

بنابراین تعویض دوره ای این قطعات به تناسب طول عمر مفید آنها تاثیر مستقیم بر روی کیفیت برشکاری دارند . همچنین در هنگام تعویض لوازم مصرفی تورچ پلاسما دقت داشته باشید که کیفیت نازل و الکترود پلاسما و سایر قطعات باید به تایید اپراتور برسد و از تهیه اقلام ارزان قیمت و بی کیفیت خودداری نمایید.

0/5 (0 نظر)

اخــبـار و مـقـالـات مــرتـبـط

similar blog

بـامـا در ارتـبـاط بـاشـیـد

get in touch